e-tarih forum

Tam Versiyon: Yatağan
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2
Yatağanın ters eğik olmasının sebebi,vuruşlarda zırhlara karşı daha etkili olması için üretildiği söylenir. yani bir nevi orak gibi.
Ben de öyle düşünmüştüm.Kılıcın eğik olması bileğin ve kolun uyguladığı kuvveti daha etkin bir şekilde iletmesini sağlıyor galiba.
Sanırım kılıca karşı yapılan darbe, eğik olunca kılıcın her yerine eşit olarak baskı yapıyor. Aksi takdirde düz olsaydı darbe yediği yerden kırılabilir. (Bu iş için gerçi babayiğit olmak lazım ama o tip adamlar her zaman bulunur)
Öncelikle katana mı yatağan mı sorusuna "katana" cevabını veriyorum. Çünkü katananın menzili daha uzun olmakla birlikte daha keskin ve hafif..Kolay hamle yapılır.
Yatağanın öne doğru eğik olmasını ben şeye bağlıyorum. Böylece dediğiniz gibi hem kalkanı daha iyi deler hem de düşmanını kılıcını rahatça yere indirebilirsin.
Yatağanın keskin olmayan tarafını yeniçeriler aynı zamanda kafa yarmak için kullanrlar.Kılıcın tersiyle düşmanın kafasına vurulur ve kafasını parçalara ayrılır.
Ok diyenler için de bir sözüm olsa gerek. Okçuluk kursuna gitmiştim. OKçu yani kemankeş olmak için çok belli ve zor kriterler bulunmakta.. Havada uyçan bir kuşu vurmak gibi. Ayrıca oklar atıldıkça gevşer bu onun oku sert fırlatmasını engeller. Bİldiğimiz gibi 2 gün süren savaşlar olabiliyor. Ayrıca oku oyunalrdaki gibi tam yerine fırlatmak biraz yetenek ister. İnsanlar boşuna 10 yıl çalışmıyor. Rüzgarın esme şiddetini yönünü her şeyi hesaba alarak 1km ötedeki hedefi vuraibliyorlar. Tozkoparan İskender gibi. Kendisi idolüm. Smile
http://www.zenyolu.net sitesinde zaten var kemakeşlikle ilgili şeyler.Ama konu bu değil Smile
Şimdi arkadaşlar yatağanın ters eğriliği konusunda zırh yarmak gibi bir görevi olduğunu tahmin ediyorum, katanayla karşılaştırmasına gelince yatağanın yapılışı tek çeşittir, katananın ise 7 ayrı şekilde ve 7 ayrı kalitede yapılışı vardır, Bunun sebebide japonya gibi demir fakiri bir ülkede usta sanatkarların ellerinde kalitesiz demirden yapabilecekleri en iyi kılıc üretmişler ve deri zırhlara karşı başarılı olmuştur. Fakat katana gibi ince ve eğri kılıçların zincir ve plaka zırhlara karşı . Bir yatağan veya Toledo kılıçları kadar etkili olacağını zannetmiyorum.
AlperTunga demiş kiRüzgarın esme şiddetini yönünü her şeyi hesaba alarak 1km ötedeki hedefi vuraibliyorlar. Tozkoparan İskender gibi. Kendisi idolüm. Smile

1 km. mi? Bu kadar uzak mesafelerin ok ile vurulduğuna emin misiniz?
Tüfekle bile zor. Belki atılmaya atılır o kadar mesafe ama hedef vurmak zor olsa gerek.
Sayfa: 1 2
Referans URL