e-tarih forum

Tam Versiyon: Şeker gibi bir Kültür
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Arkadşalar malumunuz bayram yaklaşıyor. MEnsubu bulunmaktan gurur duyduğum milletimin bayramlara has öyle güzel yanları var ki...

Bu kültürler ile belki aya çıkmamış olabiliriz ama insanlığa ve evrene verdiğimiz mana taa aya ulaşmış bulunmakta.

Efendim fazla uzatmadan bu delinin bu sıralar hoşuna giden kültür öğesini kısaca anlatıyorum.

Bayramlarda çocukların hatta büyüklerin yüzünü güldüren şekerlemeler. Ne güzel birşey bi istisna bütün evler bayram öncesi çocuklar için şekerlemeler alır. Yine bi istisna herkes büyüklerine çikolata veya şeker paketleri hediye edilir.

Rahmetli Nenem sağ iken babam her sene 2 kere en süslü en güzelinden bir paket ona yaptırırdı. Nenemin babam gibi onlarca torunu hatta Torununun oğlu vardır. Bu nedenle nenemde şekerleme ve çikolata namına sene boyunca yetecek mühimat olurdu. Çocukluk ya nenemi birde bu açıdan severdim.

Şimdi bu sevginin nedenini kavramış bulunmaktayım. Biz aslında çikolatayı değil Babamın ve Babam gibilerin saygısını Nenemin ve nenem gibilerinin sevgisini çocukların ve bir zamanki bizlerin ise yüzünde ki gülmeyi seviyormuşuz.

İşte bu mensubu bulunduğum milletimin en güzel yanları...

Muhammet ÇELİK
"Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" sözü tatlı kültürümüzün belki de özünü veren en güzel sözdür.Tatlı deyince de tabi çocukluğumuzdaki "tatlı hikayeleri" hatırlamamak olmaz.Sokaktan pamuk şekeri,kağıt helva almanın tadı ve anısı hiçbir zaman unutulmaz.Tabi tatlıyı fazla da abartmamak lazım, sonra benim meslek gurubuma çok iş çıkar.Smile
Benim en beğendiğim ise eskiden babanneler, dedeler çocuklara para verirken bir mendilin içine koyup verirlermiş...
Referans URL