e-tarih forum

Tam Versiyon: Türk Misafirperverliği ile İlgili Güzel Bir Gelenek
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2
Dengizik kardeşim sanırım sessiz12388 kardeşimiz yavaş yavaş bazı değerlerimizi yitirdiğimiz gibi bu misafirperverlik özelliğimizi tamamen olmasa bile yavaş yavaş yitirdiğimizi kastediyor olacak. Gerçekten bu özelliğimizi giderek kaybetmekteyiz. Dün bir arkadaşım yakın zamanda radyodan dinlediği bir mevzuyu anlattı. 1960 yıllara kadar Adıyaman şehrinde otel, lokanta gibi işyerleri yokmuş. Hatta ilk otel ve lokanta açıldığında halk buna tepki göstermiş. Adıyamanlılar şehre gelen her yabancıya misafir gözüyle baktığı için hiç misafir gelen parayla ağırlanır mı mülahzasıyla tepki göstermişler. Bu ve buna benzer Anadolu'da bilhassa yakın zamana dair yaşananlar var.
TAbi birde taksim meydanındaki yılbaşı hanzolarını hatırladıkça bu mudur? diyorum misafirperverliğimiz.
Vallahi büyük şehirlerde yok öyle bir misafirperverlik.Ya da ben göremiyorum pek.Allah razı olsun tanıyan tanıyanı bilen bileni evine alıyor ağırlıyor da öyle herkes herkese bakmıyor,bakamıyor.İnsanlar biribirlerine ateş püskürüyor.Sabahları işe ya da okula giderken hiç otobüslerdeki,minibüslerdeki metrolardaki insanları incelediniz mi uzaktan bakıp..?Bu düşüncelerle bir de kendimi yargılıyorum,be ahmak insan milleti sabah inceleyeceğine kendine de bir bak sen neler yapıyorsun diyorum.Sonuç:Eee,haklı insanlar canım,malum hayat şartları ve çağın insanları bizler!
Sayfa: 1 2
Referans URL