e-tarih forum

Tam Versiyon: The Other Boleyn Girl (Boleyn Kızı)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2
[Resim: Other_boleyn_girl_post.jpg]

Boleyn Kızı, geçtiğimiz ay gösterime girmişti. Ben de geçenlerde izleme fırsatı buldum.

Film 8. Henry'nin karısı Anne Boleyn'in kız kardeşi olan Mary Boleyn'in hikayesini anlatıyor. Aslında uyarlandığı kitap öyle. Ama bu film Boleyn kızkardeşlerin ikisinin de hikayesine yer veriyor. Babaları Sir Thomas Boleyn ve amcaları tarafından kralın gözdesi yapılmaya çalışılan bu iki genç kızın hayatının sırf makam ve mevkii için nasıl harcandığı anlatılıyor. Ayrıca İngiltere'nin köklü değişikler geçirdiği 8. Henry döneminde alınan radikal siyasi kararlara ışık tutuyor.

Sessiz ve sakin bir kişiliğe sahip olan ve tek amacı mutlu bir aile kurmak olan Mary Boleyn'in, yeni evli olduğu kocasından nasıl zorla alınıp Kral 8. Henry'nin yatağına sokulduğunu, sonra nasıl kralın gözünden düşürülüp, eski hayatına geri döndüğünü anlatıyor. Kendisini kralın gözünden düşüren kişi ise ablası Anne Boleyn'den başkası değil. Anne önce kendi kız kardeşini kraldan uzaklaştırıyor. Sonra da kralı, evli olduğu Aragonlu Katherine'den boşanmaya zorluyor. Tabii katolik kilisesinde boşanamadıkları için Kral 8. Henry Vatikan ile bağlarını kesip İngiltere Kilisesi'ni kuruyor. Tüm engelleri ortadan kaldıran ve bunu yaparken tüm İngiltere'nin baştan aşağı değişmesine sebep olan Anne Boleyn sonunda kraliçe oluyor. Ama kendisini bekleyen feci sondan tabii ki kurtulamıyor.

Ben oldukça beğendim bu filmi. Kral 8. Henry rolünde her daim gözdelerimden Eric Bana var. Anne Boleyn rolüyle Natalie Portman iyiydi. Mary Boleyn rolündeki Scarlett Johansson ise tek kelime ile muhteşemdi.

Güzel bir tarihi film isteyenlere tavsiye ederim.

Saygılar

Chinggis

Teşekkürler hocam , oyuncu kadrosu da dört dörtlük , izleyelim .
İngiliz kraliyet ailesinde de baya karışık işler dönmüş doğrusu.İngiltere kraliçesi gelmeden önce bizim basında da bu mevzular yazılmıştı.Hatta yanlış hatırlamıyorsam bu soya hayat kadınları bile karışmış.
Yaptığım ufak bir araştırmada Anne Boleyn'in Mary Boleyn'in ablası olmadığı tam tersi Mary Boleyn'in Anne'den 2 veya 8 yaş arası daha büyük olduğunu öğrendim. Anne Brolly'in kralla izdivacının en büyük meyvesi ise daha önce hayatı filimlere konu olan İngiliz Kraliçesi I.Elizabeth'i dünyaya getirmesi olmuş.
Bu arada edindiğim başka ilginç bir bilgi ise 1997'de trafik kazasında ölen Prenses Diana, şimdiki İngiltere kraliçesi II.Elizabeth'in annesi Elizabeth Bowes ve evrim kuramının ortaya atan Charles Darwin'in Mary Boleyn'in soyundan geldikleri.
[Resim: anneboleyn.jpg]
Anne Boleyn

[Resim: Henry-VIII-kingofengland_1491-1547.jpg]
VIII.Henry

[Resim: Mary_Boleyn.jpg]
Mary Boleyn
Hım ilginç bir filme benziyor izlemeliyim.
Bende indireyim bari. Big Grin
harika bir film
herkes mutlaka izlemeli bence
pınar demiş kiharika bir film
herkes mutlaka izlemeli bence

Bende biri yüzünden izleyememiştim. Şimdi hatırladım
o biri sana izleyelim sorun değil demişti ama
onu da hatırladın mı?
pınar demiş kio biri sana izleyelim sorun değil demişti ama
onu da hatırladın mı?

Sonra başına gelecekleri düşünmüştür. Ondan o birinin izlediği filme bir daha gitmemiştir.

Alıntı:Mwahahahahaha

Gülme sende Big Grin

Konu da dağılmasın.
Sayfa: 1 2
Referans URL