e-tarih forum

Tam Versiyon: Lev Nikolayeviç Tolstoy Tolstoy - Hz. Muhammed
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Ünlü Rus yazar Tolstoy 1908 yılında, "Abdullah El-Sühreverdi"nin
Hindistan'da basılmış "Hz. Muhammed'in Hadisleri" kitabını
okumuştur. Okuduğu hadislerden bir kitapçık derlemiş, bunu Rusya'nın
"Posrednik" adlı yayınevinde bastırmıştır. Kitap, 1908 yılının
ekim ayında "Muhammed'in Kur'an'a Girmemiş Hadisleri"
isminde okuyucuya sunulmuştur. 1. Bölüm Tolstoy'un derlediği
bu hadis kitapçığından oluşmaktadır. Kitapçığın ismi metodolojik
olarak yanlış olduğu için daha sonra Hz.Muhammed olarak değiştirilmiştir.)

Belki bu Eski bir haberdir, ama ben yeni öğrendim ve gerçekten hayret ettim ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.
Kitabı okumadıysan kitabı da oku derim ben.Kitap rus gizli servisleri tarafından gizlenmiş bir kitap.Tolstoy kitapta genellikle "eşitlik,adalet" üzerine söylenmiş hadisleri toplamıştır.Tolstoy bu kitapla birlikte İslam'a büyük ilgi duymuştur.Kendisi zaten Rus Ortodoks Kilisesi tarafından afaroz edilmiş bir kişidir.Tolstoy İslam ile ilgili şöyle diyor:"...Bunu söylemek ne kadar tuhaf olsa da benim için Muhammedilik, Haça tapmaktan (Hıristiyanlık’tan) mukayese edilemeyecek kadar yükseklikte duruyor. Eğer insan, seçme hakkına sahip olsaydı, aklı başında olan her bir insan, şüphe ve tereddüt etmeden Muhammediliği; tek Allah’ın ve onun Peygamberini kabul ederdi."

Tolstoy bildiğim kadarıyla İstanbul'a gelmek üzere yola koyulmuşken bir tren istasyonunda tek başına ölmüştür.Ömrünün son zamanlarını derbeder bir şekilde geçirmiştir.
Kitap bugün Türkiye'de hangi isimle satılıyor ve hangi yayınevinden çıkıyor?
Bu kitabı okudum. Sanırım ismi "Hz. Muhammed" olarak geçiyordu. İsmini yanlış hatırlıyor olabilirim. İnternetten arama yaparsanız muhakkak bulursunuz.
Kitabın ismi Hz.Muhammed ,Türkiye'de bu isimle satılıyor..İslami yayınevlerinde kolaylıkla bulabilirsiniz..
Kitap bende e-kitap olarak var istersen sana temin edebilirim. 1.5mb boyutunda pdf. yada netten Tolstoy - Hz. Muhammed olarak arattır bulabilirsin.
Ben okudum ama Hadisler sahi değil yada Sahi hadislerin kulaktan kulağa geçmiş halleri.

Karakutu yayınlarında kitap bayğaıda ucuz. Alabilirsiniz yani.
evet şu an kitap elimde

''gizlenen'' kitap diye kırmızı şerit içinde yazı var
3.95de fiyatı var

tolstoyun islam dinini anlayıp anlamadığı yada ne şekilde özümsediğini görebiliyorsunuz.
tavsiye ederim
Referans URL