"Dilşad olacak diye kaç yıl avuttu felek
Saçıma karlar yağmış boşuna yaz beklemek
Ne bülbül dile geldi ne de açtı bir çiçek
Saçıma karlar yağmış boşuna yaz beklemek"
En sevdiğim Türk musikisi bestekarlarından olan Avni Anıl'ın 1954 senesinde bestelediği Hicaz makamında Düyek tarzda bir eserdir. Eser merhum hocamızın ilk çıkış yaptığı bestesidir. Aynı yıl İstanbul radyosunda sevdiğim bir başka bestekar olan Aleaddin Yavaşça hoca tarafından ilk defa seslendirilen eser yurtçapında patlama yapmıştır. eserin güftesi bir çok Avni Anıl bestesine güftekarlık yapmış olan Turgut Yarkent'e aittir. Anılan eseri aşağıda verdiğim linke tıkladıktan sonra çıkan sayfadaki resmi üstüne bsarak Nalan Altınörs hanımefendinin yorumlarıyla dinleyebilirsiniz.
http://video.forumkral.net/video/4317/di...-diye.html
Paylaşım için çok teşekkürler bayundur kardeşim.Ben de bu şarkıyı çok severim...
Geçtiğimiz yıla kadar Belediye Sanat ve Kültür Derneği Türk Sanat Müziği Korosu'na devam ettim(7 yıl boyunca)...Koromuzun şefi ve değerli hocamız Erdinç Çelikkol'un davetini kırmayarak rahmetli bestekarımız Avni Anıl da bir konserimize gelmişti.Biz de gece boyunca onun bestelerini seslendirmiştik.Bu şarkıyı da kendisi söylemişti.En güzel yorum,bestekarın kendisinden oluyormuş.Bunu o gece bir kez daha anladık.Nur içinde yatsın inşallah...
Nina ablacığım sizin de musikişinas birisi olmanız beni sevindirdi doğrusu. Çok yakın bir arkadaşım Üsküdar Musiki Cemiyetinde ney dersleri almakta. Onun sayesinde bizde bu tip organizasyonlardan faydalanıyoruz. Yaklaşık bir ay kadar önce Avni Anıl anısına İstanbul'da Bağlarbaşı semtinde rahmetli hocamızı anma gecesi düzenlenmişti. Çok sevdiğim bir yorumcu olan Serap Mutlu Akbulut hanımefendi de konsere iştirak etmiş ve konserin ikinci bölümünde unutulmaz Avni Anıl bestelerini seslendirmişti. Eğer elinizde Avni Hoca'nın demin bahsettiğiniz geceye dair vidyo kayıtları varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Özellikle "içimde nice uzun yılların özlemi var (ağla gitar)" adlı eserin hocamızın yorumlarıyla çekilmiş vidyo görüntüsü veya ses kaydını buradan yayınlarsanız müteşekkir olurum.
Avni Anıl'ın eserlerini seslendirdiğimiz o gecenin elimde vedeo kayıtları yok ne yazık ki...Fakat koromuzun başka konserlerine dair bir kaç video kasetim var.İlk fırsatta arkadaşları arayıp ellerinde varsa temin edip burada paylaşmaya çalışacağım inşallah...
Bilfiil 15 senedir keman ile uğraşan / haşır neşir olan birisi olarak TSM seven insanları görmek beni mutlu etti.
Ben bir Kürdilihicazkar makamı hastasıyım. "Bu makam benim ömrümü yedi" desem gerçekten yalan söylememiş olurum herhalde.
Avni Anıl da sevdiğim bestekarlardan biridir (Selehaddin Pınar hastasıyım. Popüler / piyasa tarzda ise Yıldırım Gürses'i çok severim). "Mekanı Cennet olsun" diyelim adını anmışken.
Ottoman demiş kiBilfiil 15 senedir keman ile uğraşan / haşır neşir olan birisi olarak TSM seven insanları görmek beni mutlu etti.
Ben bir Kürdilihicazkar makamı hastasıyım. "Bu makam benim ömrümü yedi" desem gerçekten yalan söylememiş olurum herhalde.
Avni Anıl da sevdiğim bestekarlardan biridir (Selehaddin Pınar hastasıyım. Popüler / piyasa tarzda ise Yıldırım Gürses'i çok severim). "Mekanı Cennet olsun" diyelim adını anmışken.
15 yıldır keman çaldığınıza ve Kürdilihicazkar makamı ile bu kadar derinden uğraştığınıza göre TSM konusunda yanınızda kelam etmememiz gerekir Ottoman kardeşim

Şaka bir yana,hakikaten sizi tanıdıkça saygımız da büyüyor...
Koroya ilk girdiğim yıl Kürdilihicazkar makamını tanıdık ve bu makamdan eserler geçtik.Rock ve alternatif müzik tutkunu olan bendeniz, Hacı Arif Bey'e adeta tutuldu.Yani bu Kürdilihicazkar hastalığı bende de mevcut...
"Gurub etti güneş,dünya karardı","İftirakındır sebep,bu nale vü feryadıma","Sen beni bir buseye ettin feda","Sana ey canımın canı efendim ","Ey mutrıbı zevk aşina","Ne senin aşkına muhtaç,ne esirin olacağım","Yıldızlı semalardaki haşmet ne güzel şey"...Bunlar her daim mırıldandığım en sevdiğim Kürdilihicazkar eserlerdir.
Saadettin Kaynak ve Selahattin Pınar'ın yeri bambaşkadır benim için.Bunların dışında Sadi Hoşses,Şekip Ayhan Özışık,Avni Anıl ve İrfan Özbakır da beğendiğim bestekarlardır...
Rahmetli hemşehrilerim Yıldırım Gürses ve Zeki Müren'in popüler bestelerini bilmeyen,sevmeyen var mıdır acaba?

Ottoman demiş kiBilfiil 15 senedir keman ile uğraşan / haşır neşir olan birisi olarak TSM seven insanları görmek beni mutlu etti.
Benim favori makamım ise Rast makamı. En eski Türk makamlarından biridir. Çocukken özellikle "Benim olsan seni bir gül gibi koklar sararım (Yasemen)" adlı eseri çok beğenerek dinledim. Rast makamı sevgisi bende çocukluktan kalma anlayacağınız. Rüştü Şardağ'ın bestesi olan "Rast Medhal Peşrev"i dinlerken kendimden geçerim adeta. Bunun haricinde Hicaz (zaten en popüler olan makamdır), Muhayyer Kürdi, Nihavend eserleri çok beğenerek dinlerim. Rahmetli Zeki Müren, rahmetli Avni Anıl hocamızın eserlerini en çok seslendiren yorumculardan birisidir. Bende 5 adet Zeki Müren seslendirmeli Avni Anıl bestesi var. Sizin gibi bende rahmetli Yıldırım Gürses'in eserlerini çok beğenerek dinlerim. Özellikle ilk bestesi olan "İçime Hep Hüzün Doluyor" adlı bestesini çok beğenerek dinlerim. (İşe bakın ki bu da Rast bir eser, ilk dinlediğimde boşuna etkilenmemişim demek). Muhayyer Kürdi eserleri olan "Sonbahar Rüzgarları" (Ajda Pekkan bu eseri popüler etmişti), "Gençliğe Veda" (İlk Altın Ses adlı yarışayı kazanan eser) ve beni benden alan Uşşak bir eser olan "Gurbet O Kadar Acı ki" adlı eserleri diğer favorilerim. Ayrıca vefatından kısa bir süre önce çıkardığı "Yelkenler Biçilecek" adlı eser yurdunu seven tüm insanlara önereceğim (özellikle Türkler Geliyor, Türküm Ne Mutlu Bana, Ordunun Duası, Yelkenler Biçilecek adlı eserler müthiş) bir albüm. Çınar Müzik'ten çıkan bu eseri tüm forumcu büyüklerime, kardeşlerime tavsiye ediyorum.
nina demiş kiOttoman demiş kiBilfiil 15 senedir keman ile uğraşan / haşır neşir olan birisi olarak TSM seven insanları görmek beni mutlu etti.
15 yıldır keman çaldığınıza ve Kürdilihicazkar makamı ile bu kadar derinden uğraştığınıza göre TSM konusunda yanınızda kelam etmememiz gerekir Ottoman kardeşim
Şaka bir yana,hakikaten sizi tanıdıkça saygımız da büyüyor...
Koroya ilk girdiğim yıl Kürdilihicazkar makamını tanıdık ve bu makamdan eserler geçtik.Rock ve alternatif müzik tutkunu olan bendeniz, Hacı Arif Bey'e adeta tutuldu.Yani bu Kürdilihicazkar hastalığı bende de mevcut...
"Gurub etti güneş,dünya karardı","İftirakındır sebep,bu nale vü feryadıma","Sen beni bir buseye ettin feda","Sana ey canımın canı efendim ","Ey mutrıbı zevk aşina","Ne senin aşkına muhtaç,ne esirin olacağım","Yıldızlı semalardaki haşmet ne güzel şey"...Bunlar her daim mırıldandığım en sevdiğim Kürdilihicazkar eserlerdir.
Saadettin Kaynak ve Selahattin Pınar'ın yeri bambaşkadır benim için.Bunların dışında Sadi Hoşses,Şekip Ayhan Özışık,Avni Anıl ve İrfan Özbakır da beğendiğim bestekarlardır...
Rahmetli hemşehrilerim Yıldırım Gürses ve Zeki Müren'in popüler bestelerini bilmeyen,sevmeyen var mıdır acaba?
Estağfurullah ablacığım. Ben sadece amatör olarak uğraşıyorum keman ile. TSM konusunda da, daha ziyade, iyi bir dinleyici olarak tanımlayayım kendimi. Yoksa hayatını bu işe adamış insanlar var. Gerçi zaman ilerledikçe ilgilenenlerin sayısı azalıyor gibi ama buna da şükür tabii.
Aslına bakılırsa ben "Kürdi" perdesi giren her makamı seviyorum. Kürdi, Muhayyerkürdi, Kürdilihicazkar vesair... Ayrıca hareketli longası da, Selahaddin Pınar'ın "Nereden Sevdim O Zalim Kadını" da aynı hazzı veriyor insana dinledikçe.
Piyasa tarzında Yıldırım Gürses zaten benim için 1 numara her zaman. Eserlerinin ekseriyeti Kürdilihicazkar ve Muhayyerkürdi olduğu için dinlemeye doyamıyor insan.

bayundur demiş kiOttoman demiş kiBilfiil 15 senedir keman ile uğraşan / haşır neşir olan birisi olarak TSM seven insanları görmek beni mutlu etti.
Benim favori makamım ise Rast makamı. En eski Türk makamlarından biridir. Çocukken özellikle "Benim olsan seni bir gül gibi koklar sararım (Yasemen)" adlı eseri çok beğenerek dinledim. Rast makamı sevgisi bende çocukluktan kalma anlayacağınız. Rüştü Şardağ'ın bestesi olan "Rast Medhal Peşrev"i dinlerken kendimden geçerim adeta. Bunun haricinde Hicaz (zaten en popüler olan makamdır), Muhayyer Kürdi, Nihavend eserleri çok beğenerek dinlerim. Rahmetli Zeki Müren, rahmetli Avni Anıl hocamızın eserlerini en çok seslendiren yorumculardan birisidir. Bende 5 adet Zeki Müren seslendirmeli Avni Anıl bestesi var. Sizin gibi bende rahmetli Yıldırım Gürses'in eserlerini çok beğenerek dinlerim. Özellikle ilk bestesi olan "İçime Hep Hüzün Doluyor" adlı bestesini çok beğenerek dinlerim. (İşe bakın ki bu da Rast bir eser, ilk dinlediğimde boşuna etkilenmemişim demek). Muhayyer Kürdi eserleri olan "Sonbahar Rüzgarları" (Ajda Pekkan bu eseri popüler etmişti), "Gençliğe Veda" (İlk Altın Ses adlı yarışayı kazanan eser) ve beni benden alan Uşşak bir eser olan "Gurbet O Kadar Acı ki" adlı eserleri diğer favorilerim. Ayrıca vefatından kısa bir süre önce çıkardığı "Yelkenler Biçilecek" adlı eser yurdunu seven tüm insanlara önereceğim (özellikle Türkler Geliyor, Türküm Ne Mutlu Bana, Ordunun Duası, Yelkenler Biçilecek adlı eserler müthiş) bir albüm. Çınar Müzik'ten çıkan bu eseri tüm forumcu büyüklerime, kardeşlerime tavsiye ediyorum.
Hocam inan tüm makamları ayrı bir güzellikte TSM'nin. İnsan bir bağlandı mı kolay kolay es geçemiyor bu müziği.
Bu arada "Sonbahar Rüzgarları" aslında ilk çıktığında büyük sükse yapmış, bayağı bir tutulmuş. Ajda Pekkan olayı sadece daha fazla piyasa tipine vurmuş POP müzik içerisine sokarak.