e-tarih forum

Tam Versiyon: Allah'ı İnkar Mümkün mü? - Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Bu kitabı bilen, duyan veya inceleyen var mı?

Çok merak ettim, çünkü yeni baskılarından birinde "Atatürk'Ün hayatını değiştiren kitap" yazıyordu.

Buyrun arka kapakta yazanlar:

Alıntı:Atatürk'ün üç günde okuduğu ve geleceğin Türkiye'sini inşa ederken görüşlerinden yararlandığı önemli eser...

Atatürk'ün 3 Günde Okuduğu Kitap!

Atatürk'ün okumaya düşkünlüğü ve kitaplara verdiği önem herkes tarafından bilinir. Daha Selanik'te bulunduğu gençliğin ilk dönemlerinden itibaren zamanın büyük kısmını okumakla geçiren Atatürk, okumakta olduğu kitaplardan edindiği fikirlerle de ufkunu genişletilmiş, bu şekilde sadece kendi geleceğini değil, bir ulusun geleceğini çizmiştir.

2. Meşrutiyet döneminin ünlü düşünürlerinden Şehbenderzade Amhed Hilmi tarafından kaleme alınan "Allah'ı İnkar Mümkün müdür?" de Atatürk'ün üç günde okuduğu ve geleceğin Türkiye'sini inşa ederken görüşlerinden fazlasıyla yararlandığı önemli eserlerden biridir.

Şehbenderzâde Ahmed Hilmi bu eseri aslında Allah'ın varlığını kanıtlamak ve felsefede küfrün niteliğini belirtmek amacıyla yazmıştır.

Ancak eserin "Okuyuculara Birkaç Söz" başlıklı giriş bölümünde yaptığı değerlendirmelerde Osmanlı İmparatorluğu'nun bulunduğu siyasi sıkıntılara değinerek bu konunun çözümü için önemli fikirler de ileri sürülmüştür.

Atatürk, düşünce yapısını büyük oranda etkileyen bu eser aracılığıyla Auguste Comte ve Pozitivizmle tanışmış... Dini ideolojiye karşı fen bilimlerinin yükselişinin farkında varmış ve "Hayatta en hakiki mürşidin ilim olduğu" inancının temellerini atmıştır.
Kitabı ilk olarak sizden duydum, kitap hakkında bilgim yok ama internet üzerinden ufak bi göz attım ve paylaşmak istedim:
Ayrıca paylaşımınız için teşekkürler

Kitabın Allah'ı İnkar Mümkün mü? adıyla yayınlanan eserin tanıtımında yazanlar:

Alıntı: Kitabı satan sitelerden alıntıdır.
Allah'ı İnkar Mümkün mü? - Şehbenderzade Filibeli Ahmed Hilmi adlı kitap tanıtımında yazılanlar;
Tasavvuf ve Batı felsefesi sahalarında derin bilgi ve vukufiyet sahibi olan; çok enerjik, çok gayretli düşünürlerimizden Ahmed Hilmi nin kaleme aldığı Allah ı İnkâr Mümkün mü? isimli eseri kültür tarihimizin en önemli temel taşlarından birisidir.
Esas itibariyle "Vacibü l-Vücudu, Namütenahiyi" yani Allah ı ispat gayesiyle yazılmıştır.Materyalist ve ateistlerin ileri sürdükleri delil ve sebepleri açık ve net bir şekilde muhakeme etme ve onları eleştiri imkanı verir. Konuları itibari ile eser kısmen de Felsefe Tarihi görevini yerine getirebilmektedir.
Okuyucular bu eseri dikkatle inceleme imkânı bulurlarsa İslâmî konulardaki yarım yamalak devşirme bilgilerden kurtulup yeni bir biçimde gerçekleri anlama imkanı kazanırlar.
Bu eserin, zihninizi bulandıran pek çok cevapsız soruya doğru cevap vereceği inancını taşımaktayız.

Belirtiğiniz kitap yeni çıkmış: "Allah'ı İnkar Mümkün müdür? Atatürk'ün Hayatını Değiştiren Kitap" ismiyle yayınlanmış.
Evet zaten kapağında doğrudan "Atatürk'ün Hayatını Değiştiren Kitap" yazısı dikkat çekiyordu. Yakın zamanda çok dikkat çeken birkitap olacağımı düşünüyorum.

Ekşisözlükte yorum yapılmış kitap hakkında da o yorumları doğrudan buraya taşımamak daha iyi.
Referans URL