01-17-2010, 02:21 AM
(01-17-2010 12:20 AM)enver paşa demiş ki [ -> ](01-14-2010 04:53 PM)Teñrikut demiş ki [ -> ]Mehmet Niyazi Özdemir'de harika yazar.Mehmet Niyazi Özdemir'in Yazılamamış Destanlar, Çanakkale Mahşeri, Yemen Ah Yemen serisi hakikaten çok güzel romanlardı ancak ben esas Mehmet Niyazi'yi kendi yaşamının bir kesitinide ele aldığı Dahiler ve Deliler romanında okudum.Yakın tarihimizin kültürel mozağininin romanlaştırıldığı bu eserindeki Marmara kahvehanesi hakikaten imrendiğim ve keşke öyle bir ortam bulabilsem diye hayıflandığım bir mekan.
Yavuz Bahadıroğlu ve Abdullah Ziya Kozanoğlu çocukluğumun yazarları her gün nerdeyse birer kitaplarını okurdum
Yavuz Bahadıroğlu benmde ilk okul çağlarımın yazarıydı.Bence o yaştaki tüm çocuklara Yavuz Bahadıroğlu okutularak tarih şuuru kazandırılabilir ardından Atsız ve Sepetçioğluyla bu ruh pekiştirilmiş olur.
Turgut Özakman'a gelince rezalet diyebileceğim nitelikte eserleri var.Turgut Özakman'da Atsız gibi belli bir kitleye eserleriyle ruh kazandırmak isteyen birisi.Bunu yaparken romanlarının ilmi tezleride öne sürdüğünü iddia eden bir yazar maalesefki bunu yaparken namuslu davranmıyor.
Şu çılgın Türkler kitabında Türk milli kurtuluş hareketini yüceltmekten ziyade Vahdettin ve Enver Paşa yerin dibine sokulmak istenmiştir.Ancak o kitapta büyük zaferin ardından yazar halkın coşkuyla sokaklarda bir başkasına ithafen yazılan hoşgelişler ola marşının Mustafa Kemal Paşa'ya uyarlanarak sokaklarda coşkuyla söylendiğinden bahsediyor.
Ancak o marşın Azeri bestekar tarafından Enver Paşa için bestelendiğini söylemek işine gelmiyor.İnce ayak oyunlarıyla birşeyler elde etmek isteyen Turgut Özakman bizleri aptal yerine koyuyor.
Öncelikle Mehmet Niyazı'nin kendi hayatından kesitler sunan kitabı İki dünya arasında adlı eseri olması lazım. Mehmet Niyazi'de bir dönem Almanya'ya okumaya gitmiştir. Dahiler ve Delilerin kahramanı hiç kitap yazamayan bir hegelomandır.
Birde Şu Çılgın Türkler bence gayet net bir kitaptır, güzel bir hikaye diliyle ancak gerçek olayları anlatmıştır. Sırf sevdiğiniz bir tarihi şahsiyet hakkında yazılanlar nedeniyle kitabı al aşağı etmek pek doğru değildir.