e-tarih forum

Tam Versiyon: Tüfek, Mikrop ve Çelik - Jared Diamond
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
Sayfa: 1 2
Bu eseri okuyan arkadaşlarımız var mı? Ne düşünüyorlar?

Ben üniversite kütüphanesinden alıp ilk bir kaç bölümünü okudum, fakat okul kütüphanesine devamlı alıp vermekten ve tarih uzatmaktan sıkıldım, satın almaya karar verdim. Kitabın fiyatı zaten 610 sayfalık bir kitaba göre çok ucuz.

Örneklerle ve herkesin anlayabileceği açıklamalarla hazırlanmış gerçekten iyi bir kitap; benim bir tek doğal olayların tamamının evrime dayandırılmasında aklım karıştı, tabii ki bu kitap bu konulara başka türlü bir açıklama sunamazdı ama "bugünkü sebzelerin yaban ataları hayvanlardan korunmak için zehirli hale evrimleşti" deyince de kafamda soru işaretleri oluşuyor.

Belki de bu konuyu önceki forumumuzda uzun bir başlık olan Evrim Teorisi başlığı tekrar açıp orada incelemeliyiz.

National Geographic'in hazırladığı DVD'si nasıldır, onu elde edebilen var mı?
Smile Bitkinin hayvandan korunmak için zehirli hale gelmesi çok ama çok saçma. O zaman atlar, inekler nasıl beslenecek ? Onların sütü nasıl içiliecek..Kitabın yazarı bence saçmalamış.
Hepsi evrimleşmiyor tabi.Dikkat ederseniz zehirli bitkiler zehirsizler gibi çok sayıda değillerdir.Zehirsiz olanlar da türünü devam ettirmek için çok sayıda döl vererek bir çözüme kavuşurlar.Bunlar mantıklı varsayımlar, teoriler.Gerçekleri tam olarak öğrenebilmek için insanlığın önünde daha çok yol var.
aegarmageddon demiş kiHepsi evrimleşmiyor tabi.Dikkat ederseniz zehirli bitkiler zehirsizler gibi çok sayıda değillerdir.Zehirsiz olanlar da türünü devam ettirmek için çok sayıda döl vererek bir çözüme kavuşurlar.Bunlar mantıklı varsayımlar, teoriler.Gerçekleri tam olarak öğrenebilmek için insanlığın önünde daha çok yol var.

Kanımca zehirli bitkilerin oluşumu hayvanlardan değil, böceklerden korunmak için. Çünkü pek çok böcek ve yahut fare bitkilere zarar verir. Ayrıca zehirli bitki zehirsizden fazla olursa halimiz nice olur..Biz ne ile beslencez Big Grin
Böcek de bir hayvandırWink
Böceği hayvan grubuna sokamayız. Apayrı bir yapıları var cünkü..Sen sineğe hayvan diyebilir misin Big Grin Ben diyemem.
Ayrıca "insan" ın da biyoloji de hayvan grubuna sokulması bana ilginç geliyor. Gereksiz Big Grin İnsan da apayrı bir varlık çünkü.. Bir kere akıl ve iradeye sahip olmasıyla tüm canlılardan üstün. Maymundan gelme safsatası da gereksiz..
Biyolojiye göre böcekler hayvandır.Sineğe de hayvan deriz.Eklembacaklıların hepsi hayvandır.Hatta denizlerde yaşayan süngerler bile hayvandır.Bana inanmıyorsan böcekler için aşağıdaki sayfanın ilk cümlesini oku.Smile

http://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6cek

Bu arada evrim teorisine göre insanlar meymundan gelmiyor.Maymunlar ve insanların ortak bir ataları var.Doğru mudur yanlış mıdır bilmem ama teori böyle diyor.
Bu nasıl bir teoridir ?
Neyse kitaplar bölümünde tartışılacak konu değil.
Sayfa: 1 2
Referans URL