|
Sarmatyalılar
|
|
07-09-2008, 12:35 PM
|
|||
|
|||
|
Sarmatyalılar
Geçmişte Karadeniz'in kuzeydoğusunda göçebe yaşayan bir halktı Sarmatyalılar. Savaşçı bir halktılar. Hatta Kral Atrhur şovalyelerininde Sarmatyalı olduğu söylenir. Peki Sarmatyalıların kökeni neredendir? Ben Perslerden olduğunu düşünmekteyken bazı kaynaklarda Türk kökenli olduklarınıda okudum. Savaşçılıkları,göçebe olmaları, ayrıca at mülkiyeti kişinin sosyal onuru olarak kabul edilmesi gibi özelliklerini Türklere benzettim. Nedir işin aslı?
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme... Biz Türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir. |
|||
|
07-09-2008, 11:01 PM
(En son düzenleme: 07-09-2008 11:06 PM Cakabey.)
|
|||
|
|||
|
RE: Sarmatyalılar
Sarmatlar irani bir halktır. İskit boyu olduğuda söylenmektedir. İranlı ve irani yada persli ve irani aynı kavramlar değildir ve bu dikkat edilmesi gereken bir husustur. İran da yaşayan yerleşik perslere nazaran Türklere, Moğollara, göçebe Toharlara daha yakın oldukları kesin (ırk babında değil). Sonuçta hepsi bozkır kültür sahasının insanları, böyle olması çok normal. Aynı kültür sahasının insanları oldukları için kültürleri kesin çizgiler ile ayırt etmek imkansızdır. Saydığınız özelliklerin benzer yada ortak olma sebebi budur. Dinleri Türk Moğol dinine benzemez, inandıkları ruhlar tanrılar farklıdır, tapınma usulleri farklıdır. Günümüzde Sarmatlar hâla varlıklarını sürdürmektedir. Bugünkü Osetler yani Alanlar, Sarmatların devamıdır.
Jarchi'ut Adangkhan |
|||
|
07-09-2008, 11:44 PM
|
|||
|
|||
|
Aynı zamanda Avrupada Şövalyeliğin kökeni Sarmatlardan gelmektedir.
Aşk derdiyle hoşem el çek ilacımdan tabib! Kılma derman kim, helakim zehri dermanındadır. Fuzûli |
|||
|
07-11-2008, 10:22 PM
|
|||
|
|||
|
Arkadaşlar konuyu Asya tarihine taşıyorum. Tartışmanın sağlığı açısından Ön Türkler bölümünde durması iyi değil.
KARADENİZ OKUSUN
|
|||
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|

Arama
Üye Listesi
Takvim
Yardım